• Νοέμβριος

    24

    2015
  • 3834
  • 0
Συμβουλές συντήρησεις για συστήματα θέρμανσης

Συμβουλές συντήρησεις για συστήματα θέρμανσης

Συχνά τα θερμαντικά σώματα καλύπτονται για αισθητικούς λόγους, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η απόδοσή τους. Ο αέρας πρέπει να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα γύρω τους και για αυτό προβλέπεται απόσταση 15-20cm από κάθε πλευρά τους. Όσο μεγαλύτερο είναι το κενό που μένει γύρω από το κάθε θερμαντικό σώμα, τόσο μεγαλύτερη είναι και η απόδοσή του.

Σε περίπτωση που βάψετε τα καλοριφέρ σας, βεβαιωθείτε ότι θα χρησιμοποιήσετε το σωστό είδος μπογιάς που να αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες. Σημειώστε ότι πολλαπλές στρώσεις μπογιάς μπορούν να μειώσουν την απόδοσή των καλοριφέρ μειώνοντας το ποσό θερμότητας που φτάνει στο δωμάτιο.

Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να αυξήσετε την απόδοση των καλοριφέρ σας τοποθετώντας κάποια ανακλαστική επιφάνεια πίσω τους (πχ κοντραπλακέ, φύλλο ή έλασμα αλουμινίου).

Είναι ενεργειακά προτιμότερο και οικονομικά πιο συμφέρον να εγκαταστήσετε έναν νέο λέβητα και έναν νέο καυστήρα. Αρκεί να σκεφθείτε ότι τα παλιά συστήματα θέρμανσης έχουν απόδοση 56-70%, ενώ τα νέα φτάνουν σε αποδόσεις ύψους 95% και σε ορισμένες περιπτώσεις το 105% (λέβητες συμπυκνωμάτων).

Η εγκατάσταση νέου λέβητα/καυστήρα μπορεί να μειώσει την ποσότητα των εκπεμπόμενων καυσαερίων και ρύπων στην ατμόσφαιρα στο μισό.

Η εκ νέου εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης ή η αναβάθμιση παλαιοτέρων συστημάτων μπορεί να αυξήσει την απόδοση τους από 56-90% σε ένα σπίτι που βρίσκεται σε περιοχή μέσου κλίματος, εξοικονομώντας σας περίπου 1,5 τόνο πετρελαίου.

Πριν την λειτουργία της θέρμανσή σας στην αρχή του χειμώνα, πρέπει να γίνεται εξαέρωση όλων των καλοριφέρ του σπιτιού.

Μην τοποθετείτε διακοσμητικά ή άλλα αντικείμενα πάνω στα καλοριφέρ, πρώτον για λόγους κινδύνου ανάφλεξης και δεύτερον για πιθανή μειωμένη απόδοση.

Εγκατάσταση θερμοστατικών βαλβίδων στα θερμαντικά σώματα. Μια θερμοστατική βαλβίδα ανιχνεύει τις αλλαγές της θερμοκρασίας στο χώρο, συμπεριλαμβανομένης της ελεύθερης θερμότητας από την ηλιακή ακτινοβολία, συσκευές, ανθρώπους κλπ. Στη συνέχεια, ρυθμίζει τη ροή του ζεστού νερού θέρμανσης στα επιθυμητά επίπεδα σε αντίθεση με τους συμβατικούς θερμοστάτες χώρου οι οποίοι παρέχουν έλεγχο της θερμοκρασίας μόνο σε μία ζώνη με βάση ένα σημείο ανίχνευσης και μία ρύθμιση της θερμοκρασίας. Ρυθμίζοντας τη θερμοστατική βαλβίδα στην επιθυμητή θερμοκρασία μπορείτε να: Προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της θερμοκρασίας σε μεμονωμένα δωμάτια, Βελτιώσετε τον έλεγχο της θερμοκρασίας καλύτερα σε σχέση με τη χρήση ενός θερμοστάτη για όλο το σπίτι και να Ρυθμίσετε τη θερμοκρασία ανάλογα με το πώς χρησιμοποιείται κάθε χώρος. Οι θερμοστατικές βαλβίδες αυξάνουν την άνεση και την εξοικονόμηση ενέργειας. Μπορούν να μειώσουν το κόστος θέρμανσης κατά μέσο όρο 3% για κάθε βαθμό που μειώνετε τη θερμοκρασία.

Κάνετε γενική συντήρηση όλων των μηχανημάτων θέρμανσης μία ή δύο φορές τον χρόνο (αρχή και τέλος του χειμώνα). Η συντήρηση πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο.

Ενεργειακή αναβάθμιση με την εισαγωγή Ανανεώσιμων Πηγών ενέργειας – Ηλιακή Θέρμανση. Τα Ηλιοθερμικά Συστήματα Θέρμανσης εκμεταλλευόμενα την ενέργεια του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας, παράγουν και αποθηκεύουν ζεστό νερό με σκοπό τη χρησιμοποίηση του για τις ανάγκες ζεστού νερού χρήσης και θέρμανσης χώρου. Το σύστημα υποστηρίζεται συνήθως από λέβητες υγραερίου ή πετρελαίου.

links

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2022 Techo Express